frumalm.blogg.se

Man måste se på saken från minst två håll - annars blir man en liten människa.

Sov gott, busschauffören...

Publicerad 2012-12-11 10:22:00 i Allmänt,

Vissa dagar är värre än andra. Tankarna springer fram och tillbaka i ett virrvarr. Det blev värre igår. I stället för att konstruktivt styra upp dagens timmar funderade jag på helt oviktiga saker.
 
Som varför vi sänder finska program på SR varje dag??? När jag var liten fanns även tvprogram på serbokratiska och romani. (Kanske finns fortfarande, vet ej). Är det när det finns så många människor i Sverige med ett språk så att de räknas som minoritet? För i så fall borde vi väl sända något på arabiska också och kanske somaliska? Var går gränsen för att få ett tv/radioprogram på annat modersmål? Vet någon, välkommen att kommentera!!
 
Sådana  funderingar dras jag med ofta. Det är nyttigt att grotta ner sig i tankar, om man kravlar sig upp ur dem med någon form av insikt och i form av en bättre människa. Men program på främmande språk? Känner mig inte berikad efter gårdagens tankeflöde.
 
Mitt tankevirrvarr har resulterat i att jag glömt betala E, som lånade ut pengar till mig på möhippan när mitt kort gav upp ... (Överhettat)... och missat en massagetid, glömt kakor i ugnen mm. Som tur är har jag inte glömt något barn någonstans denna gång heller. Det är min största farhåga när jag går in i denna typ av koma...
 
Men det blir väl så här när man är upp i smöret över något. Refererar åter till möhippan, då vi tre tjejer, vid tre separata tillfällen blottade oss för konferensgäster på hotellet där vi svidade om.
 
14 tjejer yrar runt på relaxavdelningen. Väljer bland klänningar, accessoarer och skor. En av oss kollar hur BHn sitter i en spegel utanför relaxen. Men vänta.... det var ingen spegel, åmande och kråmande upptäcker hon att det är ett fönster i en dörr där ca 20 herrar konfererar...
 
5 minuter senare ställer jag mig på samma ställe - hade redan glömt konferensen, kränger upp kjolen över magen med rumpan mot fönstret och ålar upp ett par strumpbyxor: Kämpade på ett ograciöst sätt då strumporna var lite små. Böjde knäna och skakade upp dem om rumpa och mage. Drog lite i trosorna som krupit upp lite långt och vevade ner kjolen igen.
 
2 minuter senare kommer partypingla nr 3 och kränger upp strumpbyxor över låret. Då ser jag en medelålders kostymklädd herre vars ögon i princip hoppat ur sin plats i ansiktet. Han tror nog att chefen ordnat några märkliga tjejer till festen efteråt....  Men det bjöd vi på.
 
Önskar alla en trevlig tisdag med samma ord som jag i mitt förvirrade tillstånd sa till sonens busschaufför i morse, när jag vinkade av skolbussen.
 
GOD NATT!

Kommentarer

Postat av: Anneli

Publicerad 2012-12-11 10:45:15

Har också funderat på det här med radiosändningarna på finska (på bästa sändningstid dessutom och precis då jag brukar behöva radion som sällskap till matlagningen ). Jag pratade med en annan vän om det för ett tag sen och tydligen är det så att varje lokal p4kanal får själv välja om de vill sänd de finska programmen eller ej. Skumt, precis som du säger Malena så hade en sänding på exempelvis arabiska inte alls varit svårförklarad eller konstigt.......men finska....bor det så många finsktalade människor ute i stugorna som man inte känner till ;)?

Postat av: Annlouise

Publicerad 2012-12-11 11:48:09

Dom måste ju känt sig som i himmelriket ;) vackra fina malle balle puss

Postat av: terese engqvist

Publicerad 2012-12-11 12:11:19

Svar på din kommentar Malena: Jodå det kan jag tänka jmig att du var sugen på att göra. Kan ju säga att pållen var rätt så taggad så fick hålla i honom rätt så mycket för att han inte skulle tokbralla :D

Gällande ditt ovanstående inlägg så vill jag bara tacka för att du förgyller min lunchrast. Mina kollegor kollar skeptiskt på mig när jag läser dina inlägg, då jag alltid skrattar högt av igenkännningsfaktorn.

Kram

Postat av: Linda

Publicerad 2012-12-11 14:14:40

Hahaha, jag döööör!!

Skrattar rakt ut och måste läsa högt för kollegorna som undrar vad jag håller på med : )Att kränga på sig ett par strumpbyxor är ju en omöjlighet att göra graciöst!!

Dom där herrarna måste verkligen haft en spännande konferens : )
Lite nyfiken bara - sprang ni på någon av killarna senare och fick ni isf någon kommentar till det hela??

Kram Linda

Svar: vet inte om det var de, men några kollade ganska mycket i receptionen. Men bruden såg iofs ut som en filmstjärna å vi som hennes entourage, ingen som sa ngt :)
Fru Malm

Postat av: Maggan

Publicerad 2012-12-11 16:49:26

Hahaha så jäkla underbart... Sitter här å fnissar på tåget!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Fru Malm

Följ min blogg med Bloglovin Småbarnsmamma, fru (fast varför väljer man att beskriva sig själv vad man är till någon annan)? Jag är ju .. nu tog det stopp. Jag är som jag är, glad å snäll. Pratar först och tänker sen, vänder och vrider på alla resonemang. Känner först - gör som jag känner och tänker sen... nu kom det igen "tänker sen" kanske jag skulle prova att tänka FÖRE? Eller? Mañana.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela